REALIS in de pers

De media zijn benieuwd naar wie REALIS is en welke investeringsproducten we aanbieden. Geregeld geven we interviews, waarin we onze all-in beleggingsformules duiden.

Hieronder vindt u een overzicht van artikels die in de media verschenen zijn. 

Made in Antwerp, 
26 februari 2017

Projectmakelaar Realis verkoopt design hotelkamers in hotel Yadoya in Brussel.

"Dit voorjaar opent het design hotel ‘Yadoya by Everland’, gelegen aan het Brusselse Ijzerplein, vlakbij de KVS, haar deuren. De kamers zijn allemaal ingericht in Japanse design stijl. Ze ademen Japanse rust en sereniteit, onder het motto ‘less is more’. De hotelkamers worden aan particulieren verkocht als investering door de Antwerpse projectmakelaar Realis."

Lees meer

HLN, 3 december 2016


Assistentieflats te koop in Vlaams-Brabant, Zaventem

Het nieuwbouw zorgvastgoedproject Goodlife kwam afgelopen weekend aan bod in Het Laatste nieuws. Meer dan de helft is reeds verkocht!

Lees meer

Gazet van Antwerpen,
22 oktober 2016
Theo Derkinderen 


Residentie Baudry schiet uit de startblokken

De nieuwbouw van Residentie Baudry, een project met 80 assistentiewoningen, schiet goed op. Op 21 oktober kregen eigenaars een rondleiding op de site.
Bornem is een gemeente die goed in de markt ligt, veel mensen zullen naar hier verhuizen.

Lees meer

PubliNieuws,
25 oktober 2016


Massale opkomst voor symbolische 1ste steenlegging van Residentie Baudry

Op vrijdag 21 oktober vond op de Sint-Amandsesteenweg 107 de symbolische eerste steenlegging plaats van het vastgoedproject Residentie Baudry. Dit project bevat 80 erkende assistentiewoningen. Symbolisch, omdat de werken van het project al gestart zijn in augustus en ondertussen al een heel eind zijn opgeschoten. Deze steenlegging werd ingeleid door burgemeester Luc De boeck en de projectontwikkelaars DCA Woonprojecten en ABO Building. Uitbater ZorgWonen vzw beantwoordde alle vragen over de aangeboden zorg en diensten. Momenteel is reeds 95 % verkocht! 

 

Lees meer

Het Nieuwsblad,
25 augustus 2016


Zaventem - 50 assistentiewoningen

Vanaf april 2017 wordt het terrein in de Imbroekstraat omgevormd tot een nieuwbouwproject met 50 erkende assistentiewoningen dat de naam Goodlife meekrijgt. De toekomstige bewoners zijn 65-plusserss die in alle comfort en vrijheid willen genieten van hun oude dag met alle diensten en zorg bij de hand. Over een kleine 2 jaar wordt het project opgeleverd.

"Dit project van de ontwikkelaar Hoome heeft een zeer strategische ligging", legt Jason Jacobs, Director bij projectmakelaar Realis uit. "Deze twee gebouwen zullen met elkaar verbonden zijn via een gemeenschappelijke 'lobby'. Hier kunnen de bewoners, bezoekers en de beheerder elkaar ontmoeten.

Lees meer

De Tijd, bijlage Vastgoedexperts 
21 juni 2016

Tips voor rendabele vastgoedinvesteringen

Heeft u vragen over hoe u rendabel in vastgoed kan investeren? Director Jason Jacobs geeft enkele tips hierover. 

Lees ook snel zijn visie over trends in zorgvastgoed, over de rendabiliteit van vastgoedinvesteringen, over de duurzaamheid van bouwprojecten en over mogelijke inspanningen die de overheid zou kunnen ondernemen.

Lees meer

De Tijd, bijlage Vastgoedexperts 
21 juni 2016

Een unieke opportuniteit: een door particulieren gefinancierd herstelverblijf

Met Herstelverblijf 't Kwieke Zilver in Lokeren biedt projectmakelaar REALIS een nieuwe vorm van vastgoedinvestering aan. ‘Door de nakende hervorming van de zorgsector is de brug tussen het ziekenhuis en thuis een interessant investeringsproduct’, geeft REALIS directeur Jason Jacobs aan.

Lees meer

De Morgen Vastgoedupdate,  
3 juni 2016

Nieuw: investeren in zorgflats

Een nieuwe vorm van vastgoedinvestering is de zorgflat, ook herstelverblijf(flat) genoemd. Die term verklaart waarover het gaat: een plaats waar je na een verblijf in een ziekenhuis een tijdje verzorgd wordt, vooraleer je weer naar huis kan. Herstelverblijf 't Kwieke Zilver is het nieuwste aanbod in zorgvastgoed, waarin je als particulier kunt investeren. 

Lees meer

Made in Vlaams-Brabant 
(Guy Delforge), 
2 juni 2016

Fraaie studentenflats aan Oude Markt Leuven

In de Kortestraat naast de Oude Markt in Leuven werden vijftien studentenkamers en -studio’s gebouwd, waarvan er nog vijf te koop zijn. Projectmakelaar is Realis. 

Lees meer

www.dvo.be (Luc Willemijns),
20 mei 2016

REALIS van start met commercialisatie van De Zilvertorens Knokke-Heist

REALIS start de commercialisatie op van De Zilvertorens Knokke-Heist, een vastgoedproject met erkende assistentiewoningen. Het project is in de deelgemeente Westkapelle gelegen, wat gunstige implicaties op het prijsniveau heeft.

Lees meer

Gazet van Antwerpen,
14 april 2016

Bouw zorgresidentie met 80 assistentiewoningen

Residentie Baudry is een project dat zowel investeerders als buurtbewoners die verknocht zijn aan Bornem en Klein-Brabant aantrekt. Senioren willen vandaag de dag nog zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar is dit project een geschikte oplossing voor. Voor investeerders is het een betrouwbaar alternatief op spaarboekjes die niets meer opbrengen.

Lees meer

De Standaard,
14 april 2016

Bouwproject met 80 assistentieflats in Bornem

Over ongeveer 2 jaar moet Residentie Baudry klaar zijn. Het zorgvastgoedproject met erkende assistentiewoningen komt op het terrein tussen de Barelveldweg en de Sint-Amandsesteenweg. Het is zowel interessant voor buurtbewoners op leeftijd, als voor vastgoedinvesteerders met of zonder ervaring. 

Lees meer

Het Nieuwsblad,
14 april 2016

Nieuwe zorgresidentie met 80 assistentiewoningen

Dit najaar wordt er gestart met de bouw van een nieuw zorgvastgoedproject met 80 erkende assistentiewoningen langsheen de Sint-Amandsesteenweg in Bornem. Het project Residentie Baudry richt zich op Bornemnaren op leeftijd en zorgbehoevenden. 

Lees meer

www.madeinmechelen.be,
14 april 2016

Nieuw zorgvastgoedproject in Bornem

In het najaar starten de bouwwerken aan Residentie Baudry, een nieuw zorgvastgoedproject met een 80-tal erkende assistentiewoningen langs de Sint-Amandsesteenweg, vlakbij de watertoren in Bornem. 

Lees meer

www.nieuwsblad.be,
15 maart 2016

Bouw honderd zorgflats in Wolvertem begonnen

Aan de Zep in Wolvertem, niet ver van het Administratief Centrum, is de bouw van Zorgresidentie Moutershof gestart. Eind 2017 moet de bouw af zijn.

Lees meer

Bouwkroniek,
11 maart 2016


Zorgresidentie Moutershof groepeert honderd zorgflats in Meise

Op een terrein dat grenst aan de Zep en de Stationsstraat in Wolvertem-Meise is aannemer Jan De Nul begonnen met de bouw van Zorgresidentie Moutershof, een project dat een honderdtal zorgflats zal groeperen.

Lees meer

www.debeleggersgids.be,
16 februari 2016


Zorgresidentie Moutershof speelt in op ouder wordende Meisenaars

Als u weet dat 25% van de Meisenaars ouder is dan 60, wordt de nood aan kwalitatief zorgvastgoed in deze regio meteen duidelijk. Zorgresidentie Moutershof komt tegemoet aan deze grote vraag en is daarom een interessant project voor zowel investeerders als bewoners.

Lees meer

Het Laatste Nieuws,
27 januari 2016


27 assistentiewoningen op zorgcampus Floordam

Enkele oude, leegstaande huizen in de Vereeckenstraat in Melsbroek ruimen binnenkort plaats voor 27 assistentiewoningen in Residentie Aronskelk. Die komen recht tegenover woonzorgcentrum Floordam en zullen onderdeel worden van de zorgcampus in de deelgemeente van Steenokkerzeel.

Lees meer

Het Nieuwsblad,
22 januari 2016


Vraag naar aankoop van of belegging in zorgvastgoed

Binnenkort starten de afbraakwerken van enkele oude huizen, recht tegenover het National MS Center te Melsbroek. Hier wordt het zorgvastgoedproject Residentie Aronskelk gebouwd. Deze erkende assistentiewoningen zijn ideaal als belegging of als nieuwe woonst, voor nu of later. In de regio van Steenokkerzeel is er een zeer grote vraag naar kwalitatief zorgvastgoed.

Lees meer

www.dvo.be
(De Vlaamse Ondernemer),
30 december 2015


Realis Immo van start met verkoop nieuwbouwproject I Love City Life Theatre

Aan de KVS in Brussel gaat projectmakelaar REALIS van start met de verkoop van het nieuwbouwproject I Love City Life Theatre. Het project omvat studio's en kamers voor studenten alsook residentiële studio's en appartementen

Lees meer

Made in Oost-Vlaanderen,
23 december 2015


Lokers herstelverblijf speelt in op veranderende zorgsector

Minister van volksgezondheid Maggie De Block, kondigde maatregelen in de zorgsector aan die ons zorgsysteem betaalbaar moeten houden. Eén ervan is dat ziekenhuizen de ligduur van patiënten moeten verminderen want de kosten van een ziekenhuisverblijf kunnen oplopen tot 1.000 euro per dag en per patiënt. 

De Antwerpse vastgoedbeleggingsadviseur REALIS speelt daarop in en biedt herstelverblijfkamers als investering aan. De projectontwikkelaar Senior Assist bouwt met ’t Kwieke Zilver een state of the art herstelverblijf in Lokeren. Dergelijke kamers vormen een nieuwe niche naast onder meer studentenflats en zorgvastgoed. 

Lees meer

FM Brussel,
17 december 2015

Nieuw project I Love City Life Theatre aan KVS

Onlangs kwam REALIS aan het woord in een nieuwsbericht op FM Brussel, het radiostation van Groot-Brussel. Jason Jacobs, director-partner bij REALIS, lichtte het nieuwste project I Love City Life Theatre in de buurt van de KVS toe.

Dit project bestaat enerzijds uit studentenstudio's en -kamers en anderzijds uit residentiële studio's en appartementen, ideaal als belegging of als nieuwe woonst. Beluister het interview door op de onderstaande button te klikken. 

Beluister het hier

www.brusselnieuws.be,
16 december 2015


Groot complex met koopkoten aan KVS

Begin 2016 starten de werken van het nieuwbouwproject aan de KVS in Brussel dat de naam ‘I Love City Life Theatre’ meekreeg. Het project zal bestaan uit studio’s en kamers voor studenten, alsook uit residentiële studio’s en appartementen.

Het studentengedeelte zal nog voor het academiejaar 2017-2018 opgeleverd worden, de appartementen een paar maanden later. In onze hoofdstad, de grootste studentenstad, is er een grote vraag naar kwalitatieve studentenflats en nieuwbouwappartementen. ‘I Love City Life Theatre’ is interessant voor zowel bewoners als voor investeerders. 

Lees meer

Het Nieuwsblad,
26 november 2015


't Kwieke Zilver mikt op revaliderende patiënten

Nog dit najaar begint de bouw van 't Kwieke Zilver, een nieuw herstelverblijf, dat wordt opgetrokken aan de Zelebaan vlakbij de oprit Gent naar de E17. Er komen 78 zorgkamers.

"Dit herstelverblijf komt tegemoet aan een nieuwe evolutie in de gezondheidszorg", licht Jason Jacobs toe. "Minister Maggie De Block (Open VLD) kondigde eerder dit jaar maatregelen aan om de zorgsector betaalbaar te houden. Eén daarvan is het beperken van de ligduur per patiënt in het ziekenhuis. Mensen zullen dus sneller ontslagen worden in een ziekenhuis, maar dat betekent niet dat ze daarom al meteen zelfstandig naar huis willen of kunnen. In een herstelverblijf krijgen ze de kans om verder te revalideren met de steun van toegewijd personeel."

REALIS is nu volop bezig met het aantrekken van partners om het plaatje financieel te doen kloppen. "Iedereen kan mee participeren in dit project door een kamer te kopen. We denken dat dit een unieke investeringskans is." 

Lees meer

De Tijd, Netto,
november 2015


Serviceflats zijn interessanter dan gewoon vastgoed

Eén van onze klanten, Dhr. Guy Mertens, getuigt over zijn succesvolle ervaringen met investeren in vastgoed. Bij REALIS investeerde hij in de zorgvastgoedprojecten van De Zilvertorens, in Kuurne en Herent

"Het mooie van vastgoedbeleggingen? Dat je met geld van de bank knappe rendementen kan realiseren", zo legt hij uit. Na elke verkoop gaat hij op zoek naar nieuwe investeringsopportuniteiten. Die heeft hij intussen ook gevonden.

"De appartementen in Leuven ben ik stelselmatig aan het verkopen. Met de opbrengst investeer ik in serviceflats. Dat wordt ook aangemoedigd door de regering: je betaalt slechts een verlaagd btw-tarief van 12% en serviceflats zijn vrijgesteld van onroerende voorheffing. Dat levert een aanzienlijke rendementsverhoging op!"

Lees meer

Bouwkroniek,
20 november 2015


44 erkende assistentiewoningen in Herent

Aan de Notelarenweg in de gemeente Herent nabij Leuven worden vanaf februari 2016 44 moderne en erkende assistentiewoningen gerealiseerd. Het project heet De Zilvertorens Herent. Er worden twee gebouwen neergezet, met respectievelijk 21 en 23 woningen. Het project werd ontworpen door architectenbureau EL Architects uit Kortrijk, de aannemer is Hooyberghs.

De werkzaamheden zullen twee jaar duren. Voor projectontwikkelaar De Zilvertorens uit Kortrijk is dit na Aarschot de tweede stap in Vlaams-Brabant. Het project wordt begeleid door REALIS uit Antwerpen, gespecialiseerd in beleggingsadvies voor residentieel vastgoed.

 

Lees meer

De Standaard,
23 oktober 2015


Nog altijd zekerheid en goed rendement

Geen kopzorgen: REALIS merkt dat de investeerders vaker op zoek gaan naar all-informules. “De dienstverlening die bij de transactie wordt aangeboden, wint aan belang”, weet Kristof Voeten, General Manager. “De koper van vastgoed wil niet geconfronteerd worden met alle zorgen die komen kijken bij het verhuren of onderhouden van zijn eigendom. Vandaar dat hij een beroep doet op professionals om de verhuur, uitbating, schoonmaak, klusjes en andere taken op zich te nemen. We merken dat bij alle types van vastgoed, van studentenkamers tot assistentiewoningen.”

Lees meer

De Standaard,
23 oktober 2015


REALIS, pionier in nieuwe investeringsconcepten

"REALIS speelt in op de trends in het aanbod. Het zorgvastgoed is momenteel heel populair. In dat segment zijn er vele mogelijkheden. Zo lanceren we een formule met zorgfaciliteiten voor kortverblijf in herstel- en revalidatieresidenties. Herstelverblijf 't Kwieke Zilver is een unieke investeringskans. Gezien de lage instap en de garantie op langetermijnrendement, zal dit zonder meer een ongezien topbeleggingsproduct worden", aldus General Manager Kristof Voeten.

Lees meer

Het Nieuwsblad,
17 oktober 2015


Bouw van De Zilvertorens Herent start volgend jaar

De Zilvertorens nv start in februari 2016 met de bouw van 21 erkende assistentiewoningen langs de Notelarenweg in Herent, naast de Carrefour. ‘Het gaat om ruime, instapklare appartementen met twee slaapkamers, een open uitgeruste keuken, een badkamer met inloopdouche en een terras’, zegt Jason Jacobs. 

De assistentiewoningen zijn bedoeld voor 65-plussers die zelfstandig willen leven, maar toch nood hebben aan af en toe een helpende hand. Een toelatingsvoorwaarde is dat de bewoners nog volledig zelfstandig kunnen wonen. 

Lees meer

De Standaard,
23 april 2015


In de niches zorgvastgoed en studentenflats zit nog veel potentieel

Zorgvastgoed en studentenflats worden gezien als hét beleggingsvastgoed van de toekomst. REALIS mag zich op dat vlak een pionier noemen. In deze niches zit nog veel potentieel!

Deze projecten krijgen na een strenge screening het RIS-label (Realis Investment Selection), waarin u als belegger via zorgeloze en veilige all-in formules kan investeren. U geniet van de voordelen van zelf eigenaar te zijn, zonder zich zorgen te maken over beheer of verhuur. 

Bekijk hier interessante projecten in de niches zorgvastgoed en studentenflats.

Lees meer

Deze artikels werden gereproduceerd met toestemming van de uitgevers, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be.  

REALIS, Scheldestraat 9 - 2000 Antwerpen, E-mail: contact@realis.be, Ondernemingsnummer: BE 0477 138 149
Copyright © 2014 REALIS. Alle rechten voorbehouden. Vrijwaringsbeding.