De effectentaks is een feit

 

Het ontwerp van Vincent Van Peteghem, minister van Financiën, voor de effectentaks werd goedgekeurd op de plenaire vergadering van de Kamer. Met de steun van de meerderheid wordt de effectentaks dus een feit met een inwerkingstrede vanaf publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Wat is de effectentaks?

De effectentaks is een jaarlijkse belasting op uw effectenrekening, ook wel een solidariteitsbijdrage genoemd. Wat valt er onder zo’n effectenrekening? Obligaties, aandelen, kasbons en fondsen, met andere woorden een extra belasting op een groot deel van de beleggingsmogelijkheden.

De effectentaks bedraagt 0,15% en geldt voor effectenrekeningen met een waarde van meer dan 1 miljoen euro. Dit geldt voor Belgen die zowel in België als in het buitenland een effectenrekening hebben. Belangrijk is ook dat deze taks niet alleen van toepassing is op rekeningen van natuurlijke personen, maar ook op die van rechtspersonen en oprichters van juridische constructies.

effectentaks

Vastgoed, een mooie aanvulling op uw bancaire beleggingen

Het verdient aanbeveling om uw vermogen te spreiden over verschillende beleggingscategorieën. Ook het investeringsvastgoed kan daar een aanzienlijk gedeelte van uitmaken. In tegenstelling tot de effecten onder dossier, waarvan sprake in het ontwerp van de Minister van Financiën, is een belegging in vastgoed niet onderhevig aan de nieuwe effectentaks.

Bovendien biedt een investering in vastgoed vandaag heel wat aantrekkelijke voordelen op vlak van zekerheid én rendement. Door de bevoorrechte positie van REALIS in de markt van het investeringsvastgoed en door de beproefde succesrijke all-informules kunnen investeerders genieten van veilige, rendabele én zorgeloze vastgoedoplossingen als onderdeel van hun beleggingsportefeuille.

 

ONTDEK HET INVESTERINGSVASTGOED VAN REALIS

Bron: https://www.hln.be/binnenland/kamer-zet-licht-op-groen-voor-effectentaks~aadf40c0/