Wie vandaag de dag op zoek is naar het gouden ei voor zijn investeringsportefeuille, leest best even verder, want REALIS ontdekte opnieuw een gat in de vastgoedmarkt. Nadat wij mét succes studentenflats lanceerden voor particuliere investeerders, lanceert REALIS nu een ongezien concept dat inspeelt op de demografische tendensen in de Vlaamse grootsteden. Het aantal inwoners stijgt er gestaag, de jongere generaties trouwen pas later en krijgen bijgevolg ook later kinderen. Het gevolg? Een nieuwe vastgoedvorm die voornamelijk millennials en generation Z’ers aanspreekt.

Demografische ontwikkelingen in onze grootsteden Als we de recente statistieken van FOD financiën en het Planbureau analyseren, is het duidelijk dat het inwonersaantal in de Vlaamse grootsteden de hoogte in schiet. Tussen 2002 en 2012 groeide het aantal bewoners in Antwerpen bijvoorbeeld met 25%. Daarnaast zou in 2060 tot wel 50% van de huishoudens bestaan uit singles en de generatie 30’ers de helft meer singles tellen dan vandaag. Een ontwikkeling die logischerwijs ook de vastgoedwereld niet onberoerd laat. De gemiddelde woonoppervlakte daalde de laatste tien jaar met ongeveer 10% van 74 m2 naar 66 m2 en volgens de Vlaamse Bouwmeester zouden er 15.000 woonunits per jaar moeten bijkomen.

Een nieuwe generatie huurders Naast de demografische ontwikkelingen is er nog een andere trend die een stevige invloed heeft op de vastgoedmarkt: alles wordt uitgesteld. De jongere generaties – denk millennials en generation Z’ers – gaan later werken, reizen meer, trouwen later of niet en ook kinderen worden pas later verwelkomd. Tegelijkertijd is deze generatie op zoek naar een locatie in een grootstad met voldoende ontspanningsmogelijkheden. Zij willen duurzaam, maar ook trendy wonen. Zij willen alternatieve mobiliteit als standaard en boeten met veel plezier in aan oppervlakte in ruil voor meer diensten en kwaliteit. Combineer de demografische trend met de geëvolueerde verwachtingen van de jongere generaties en u merkt dat er een nieuwe generatie huurders opgestaan is. Een gat in de vastgoedmarkt dus. Tijd om het te dichten.

The solution is YUST around the corner Londen, Rotterdam, Amsterdam… Het zijn allemaal steden waar een nieuwe vastgoedvorm uitgedacht werd om tegemoet te komen aan de fel stijgende vraag naar comfortabele, compacte woningen met centrale ligging in een grootstad. REALIS sloeg daarom de handen in elkaar met vastgoedontwikkelaar Gands en lanceerde YUST (Young Urban Style): een innovatief totaalconcept in hartje Antwerpen met 97 lofts, smart services, shared spaces, alternative mobility en nog zoveel meer. Bent u klaar voor dé investering van de toekomst? Hop on the real estate train to the future with YUST!

Meer over YUST

Bron: Demografische vooruitzichten 2016-2060, Bevolking en huishoudens. Federaal Planbureau & FOD Economie Algemene Directie Statistiek.