Met het einde van 2020 in zicht, nemen we het investeringslandschap even onder de loep en blikken vooruit op 2021. Zoals REALIS en vele andere experts al voorspelden, daalt de waarde van het geld op spaarrekeningen elke dag. Volgens Philippe Gijsels, Chief Strategy Officer bij BNP Paribas Fortis, kunt u best inzetten op reële activa zoals vastgoed, aandelen, grondstoffen, goud en olie. Dit om ervoor te zorgen dat uw spaargeld zijn waarde niet verliest.

spaargeld

 

Waarom vastgoed als slim alternatief?

Bij een investering in vastgoed kan u er vanop aan dat uw inkomsten genereert, dit kan maandelijks of per kwartaal zijn. Bovendien heeft u met vastgoed ook zicht op een realistische meerwaarde. Ieder type vastgoed heeft daarnaast ook zijn voordelen, dus u kan op maat van uw wensen een keuze maken.

Vastgoed is dus een investering dat zichzelf terugverdient met daarbovenop een mooi rendement.

IK WENS MEER INFO

Hoe zit het met andere investeringsopties?

De vraag naar grondstoffen, denk dan bijvoorbeeld aan metalen en olie, is momenteel aan het stijgen. Deze zaken zullen nog een lange tijd van groot belang zijn en vormen dus ook een goede investering. Het nadeel bij grondstoffen is dat het aanbod beperkt is, waardoor het een hele tijd zal duren alvorens de investering écht zijn vruchten afwerpt.

Investeren in goud en aandelen is momenteel ook interessant. Het aanbod van goud stijgt en de waarde blijft hoog. Bij aandelen mag je op een hogere return rekenen dan dat van een spaarrekening, maar hier dient u wel rekening te houden met externe factoren. Deze externe factoren hebben dan ook vaak een negatieve invloed op uw return, waardoor dit geen 100% stabiele investering is.

Investeren in 2021

Van alle investeringsopties zal u merken dat vastgoed er met kop en schouders bovenuit steekt. Omwille van het stabiele karakter dat al bewees dat vastgoed ook in tijden van crisis overeind blijft, en ook omwille van het rendement.

REALIS doet daar nog eens een schepje bovenop door extra voordelen toe te voegen zoals gewaarborgde inkomsten, solvabele en professionele partners, ... Het REALIS vastgoed bleef dan ook meer dan overeind in 2020, geen enkele eigenaar liep zijn inkomsten mis, wat dus de daad bij het woord voegt.

 

IK WENS MEER INFO

Wilt u meer te weten komen

Onze projectspecialisten leggen het u met veel plezier uit!

Indien u problemen heeft met het verzenden van bovenstaand formulier, klik hier.