De hotelmarkt in grootsteden houdt heel wat opportuniteiten in voor de moderne investeerder. Dit relatief nieuw nichevastgoed is volgens Jason Jacobs, Director-Partner van REALIS, een aantrekkelijk en flexibel investeringsalternatief voor ander commercieel vastgoed zoals kantoren of commerciële ruimtes. Maar wat maakt van een hotel nu zo’n interessante investering? Jacobs licht de mogelijkheden toe in een kort interview.

Waar vindt deze vastgoedmarkt zijn oorsprong?

Jason Jacobs: “investeren in hotelvastgoed is een trend die eigenlijk overwaaide uit de Verenigde Staten. Daar had men precies snel door dat er hoge rendementen te behalen zijn met een laag investeringsrisico. De eigen inbreng is bovendien lager dan bij andere vastgoedtypes. Vaak heb je al een eigen hotelkamer vanaf 125.000 euro, een prijs die toch aanzienlijk laag is als je de rendementen bekijkt.

Wat zijn de voordelen van een hotelvastgoedinvestering?

Jacobs: 'Door het goed draaiende toerisme in België en de lage rentevoeten, blijft de vraag naar hotelkamers stijgen. Bij hotelvastgoed wordt de administratieve en praktische kant van de zaak in principe geregeld door een externe beheersinstantie. Je moet je dus zelf niet bezighouden met het innen van huurinkomsten of herstellingen en onderhoud van de kamer. Daarnaast liggen de huurinkomsten ook nog eens een pak hoger dan bij klassiek woonvastgoed. Vaak is er een systeem met een verhuurpool, waardoor je ook huurinkomsten krijgt wanneer jouw kamer niet verhuurd is. Bij sommige projecten is er ook een huurgarantie. In dat geval worden de huurinkomsten voor meerdere jaren gewaarborgd onafhankelijk van de bezettingsgraad.

Waarop moet je letten bij zo'n investering?

Jacobs: "Hoe populairder de locatie, hoe succesvoller het hotel natuurlijk. Net als bij ander vastgoed is een goede locatie voor hotelvastgoed onontbeerlijk. Daarnaast is het belangrijk om in zee te gaan met een professionele uitbater met de nodige knowhow. Bij hotelvastgoed investeer je eigenlijk in een deel van de hotelonderneming. De aankleding, uitstraling en service van het hotel bepalen grotendeels de aantrekkingskracht voor toeristen en zakenlui, maar ook het rendement voor investeerders. Een goed voorbeeld van een ideale hotelvastgoedinvestering is Hotel Yadoya in hartje Brussel. Een elegant en populair designhotel dat door zijn unieke locatie zowel zakenlui als toeristen aantrekt. Het hotel wordt beheerd door Everland, een sterke speler op de markt met gelijkaardige projecten in bijvoorbeeld Londen en Brugge.

Ontdek Hotel Yadoya

Zorgeloos genieten van uw investering

  • Hoog aantoonbaar nettorendement van 4,32% 1
  • Volle eigendom (geen erfpacht)
  • 25 jaar gewaarborgde huurinkomsten

Meer informatie

(1) Gem. op 10 jaar, excl. meerwaarde. Simulatie obv specifieke parameters. Voorwaarden op aanvraag.

Yadoya - hotelkamers